TONĆI ŠARIĆ
Put Lenge 18
PASADUR
LASTOVO, 20290
VIJEĆNIK OPĆINE LASTOVO
Nositelj/Član grupe birača NEZAVISNE LISTE BIRAČA
OIB: 10709227426

PROGRAM RADA ZA MANDATNO RAZDOBLJE 2013-2017

Nositelj i član nezavisne liste birača, član Općinskog vijeća općine Lastovo u mandatnom razdoblju svojim utjecajem i zalaganjem nastojati ću osigurati u društvenim krugovima naše male otočke Općine suradnju otočana i napredak lokalne zajednice. Kao hranitelj obitelji i otac troje djece zalažem se za problematiku koja se osjeća, a vezana je za ostanak, a osobito povratak na otok Lastovo djece nakon završenog školovanja, revitalizaciju otoka, očuvanje kulturne baštine i tradicije. U otočnoj zajednici sa nešto više od 600 birača nastojati ću svojim sudjelovanjem i aktivnim zalaganjem u radu Općinskog vijeća općine Lastovo podjeliti pozitivno razmišljanje u sadašnjem trenutku naše male oronule zajednice, potaknuti i podržati rad Općinskog vijeća u tom smjeru. Raditi ću i podržavati ideje revitalizacije zajednice kroz tradiciju, održavanju stila života otočana koji je iz povijesne perspektive i bogate kulturne baštine u davnim vremenima bio na za današnje društveno stanje života otoka zavidno višem nivou. Lastovsku kulturnu baštinu stari su Lastovci gradili u slozi i zadovoljstvu što možemo iščitati iz vrijedne povijesne ostavštine.

Zalaganje u smjeru promicanja poljoprivrede, promoviranje otoka kroz sudjelovanje na raznim manifestacijama, oživljavanje otoka i njegovih lijepih kulturnih krajolika, koji se trebaju na uređen i usmjeren način promovirati i koristiti kroz turizam kao glavnu okosnicu razvoja našeg Lastova.

Raditi na pomoći da oživimo povijesno naselje Lastovo, staro preko 1000 godina da uspostavom vinskih i maslinarskih cesta stvorimo dobru podlogu za promociju.

Također svojim idejama, zalaganjem i sudjelovanjem nastojati ću doprinijeti očuvanju svih tradicionalnih manifestacija, a osobito očuvanja tradicije “Lastovskih Pokladnih običaja” kao simbola ujedinjenja svih otočana u dugih 532 godine obilježavanja.

Slijedom navedenoga, u četvero godišnjem Programu – Nezavisne liste birača, kao njezin nositelj radom i aktivnim sudjelovanjem u općinskom vijeću općine Lastovo želim prenijeti i dati svoj osobni doprinos našim otočanima u unapređenju svih naših vrednota u smislu javnog interesa i boljitka zajednice. Pomak i odmak naš je i zajednički cilj, a osobito u prevladavanju podjela zajedničkim radom nastojati postići viši stupanj razvoja koji je svima potreban u današnjem trenutku

.

PROGRAM RADA ZA MANDATNO RAZDOBLJE 2013-2017

Skraćena verzija programa za 2014. godinu

Nositelj i član nezavisne liste birača, član Općinskog vijeća općine Lastovo u izabranom mandatnom razdoblju u 2014. godini svojim utjecajem i zalaganjem nastojim osigurati u društvenim krugovima naše male otočke Općine suradnju otočana i napredak lokalne zajednice. Kao hranitelj obitelji i otac troje djece zalažem se za problematiku koja se osjeća, a vezana je za ostanak, a osobito povratak na otok Lastovo djece nakon završenog školovanja, revitalizaciju otoka i očuvanje kulturne baštine i tradicije. U otočnoj zajednici sa nešto više od 600 birača nastojim svojim sudjelovanjem i aktivnim zalaganjem u radu Općinskog vijeća općine Lastovo prenijeti pozitivno razmišljanje u sadašnjem trenutku naše male oronule zajednice i potaknuti i podržati rad Općinskog vijeća u tom smjeru. Zalažem se i podržavam ideje revitalizacije zajednice kroz tradiciju, održavanju stila života otočana koji je iz povijesne perspektive i bogate kulturne baštine u davnim vremenima bio na za današnje stanje života otoka zavidno višem nivou.

Zalažem se za promicanjem poljoprivrede i oživljavanje otoka i njegovih lijepih kulturnih krajolika, koji se trebaju na uređen i usmjeren način promovirati kroz turizam kao glavnu okosnicu razvoja našeg Lastova.

Također svojim idejama, zalaganjem i sudjelovanjem nastojim doprinijeti očuvanju svih tradicionalnih manifestacija, a osobito očuvanja tradicije “Lastovskih Pokladnih običaja” kao simbola ujedinjenja svih otočana u dugih 532 godine obilježavanja.

Slijedom ukratko navedenoga, iz Četvero godišnjeg Programa – Nezavisne liste birača, kao njezin nositelj radom i aktivnim sudjelovanjem u općinskom vijeću općine Lastovo želim prenijeti i dati svoj osobni doprinos našim otočanima u unapređenju svih naših vrednota u smislu javnog interesa i boljitka zajednice. Pomak i odmak naš je i zajednički cilj, a osobito u prevladavanju podjela zajedničkim radom nastojimo postići viši stupanj razvoja koji je svima potreban u današnjem trenutku.