MARGARET HROPIĆ
Ulica Zaklopatica 6
ZAKLOPATICA
LASTOVO, 20290
VIJEĆNIK OPĆINE LASTOVO
Član grupe birača
NEZAVISNE LISTE BIRAČA Nositelj:Dr.med. Tonći Šarić
OIB: 39217341693

 

PROGRAM RADA ZA MANDATNO RAZDOBLJE 2013-2017

Osobnim doprinosom u radu za mandantno razdoblje, koji je zajednički Program rada Nezavisne liste birača nositelja – Dr.med. Tonći Šarić u Općinskom vijeću općine Lastovo. Svojim zalaganjem nastojati ću osigurati u društvenim krugovima naše male otočne Općine suradnju otočana koji cijene i poštuju rad za opće dobro u cilju napretka lokalne zajednice. Zalagati ću se za potrebe otočana u sadašnjem trenutku, osobito povratak učenika i studenata nakon završenog školovanja, revitalizaciju otoka, očuvanje kulturne baštine i tradicije, u smislu podrške u radu dobrim idejama i projektima koji vode u pozitivnom smjeru razvoja. U Lastovskoj zajednici sa nešto više od 600 birača nastojati ću svojim sudjelovanjem, aktivnim zalaganjem u radu Općinskog vijeća općine Lastovo podijeliti i podržati pozitivna razmišljanja u sadašnjem trenutku naše male oronule zajednice. Naročito u prevladavanju podjela, u radu Općinskog vijeća na dobro našeg Lastova. Raditi ću i podržavati ideje revitalizacije zajednice na moderniji način, utemeljen na vrednotama otočne tradicije, održavanju stila života koji se očituje u bogatoj ostavštini kulturne baštine. Tu ostavštinu mi danas teško održavamo, a još teže pokrećemo naprijed, ne koristimo u smjeru razvoja bar minimalno na nivou pristojne prezentacije. Tužna je usporedba sa sadašnjim stanjem zapuštenosti otoka gotovo u svim segmentima, unatoč težini života u povijesnim trenucima Lastova koji je bio na za današnje društveno stanje života otoka na zasigurno, zavidno višem nivou. Lastovsku kulturnu baštinu stari su Lastovci gradili u slozi i zadovoljstvu što možemo iščitati iz vrijedne povijesne ostavštine.

Zalaganje u smjeru promicanja poljoprivrede, promoviranja otoka kroz sudjelovanje na raznim manifestacijama, oživljavanje otoka i njegovih lijepih kulturnih krajolika, koji se trebaju na pristojan i usmjeren način promovirati, koristiti kroz turizam kao glavnu okosnicu razvoja našeg Lastova.

Raditi na pomoći da zajedno oživimo povijesno naselje Lastovo, staro preko 1000 godina, na moderniji način prezentacijom rada. Obilježavanjem vinskih i maslinarskih cesta stvorimo dobru podlogu za zajedničku promociju Lastova.

Slijedom navedenoga, u četvero godišnjem Programu rada – Nezavisne liste birača, kao njezin član radom i aktivnim sudjelovanjem u Općinskom vijeću općine Lastovo želim prenijeti i dati svoj osobni doprinos našim otočanima u unapređenju svih naših vrednota u smislu javnog interesa i boljitka zajednice. Pomak i odmak naš je i zajednički cilj, a osobito u prevladavanju podjela zajedničkim radom nastojati postići viši stupanj razvoja koji je svima potreban u današnjem trenutku.

 

PROGRAM RADA ZA 2015. godinu

Osobnim doprinosom u radu za mandantno razdoblje, a koji je zajednički Program rada Nezavisne liste birača nositelja – Dr.med. Tonći Šarić u Općinskom vijeću općine Lastovo. Svojim zalaganjem nastojati ću osigurati u društvenim krugovima naše male otočne Općine suradnju otočana koji cijene i poštuju rad za opće dobro u cilju napretka lokalne zajednice. Zalagati ću se za potrebe otočana u sadašnjem trenutku, osobito povratak učenika i studenata nakon završenog školovanja, revitalizaciju otoka, očuvanje kulturne baštine i tradicije, u smislu podrške u radu dobrim idejama i projektima koji vode u pozitivnom smjeru razvoja. U Lastovskoj zajednici sa nešto više od 600 birača nastojati ću svojim sudjelovanjem, aktivnim zalaganjem u radu Općinskog vijeća općine Lastovo podijeliti i podržati pozitivna razmišljanja u sadašnjem trenutku naše male oronule zajednice. Naročito u prevladavanju podjela, u radu Općinskog vijeća na dobro našeg Lastova. Raditi ću i podržavati ideje revitalizacije zajednice na moderniji način, utemeljen na vrednotama otočne tradicije, održavanju stila života koji se očituje u bogatoj ostavštini kulturne baštine. Tu ostavštinu mi danas teško održavamo, a još teže pokrećemo naprijed, ne koristimo u smjeru razvoja bar minimalno na nivou pristojne prezentacije. Tužna je usporedba sa sadašnjim stanjem zapuštenosti otoka gotovo u svim segmentima, unatoč težini života u povijesnim trenucima Lastova koji je bio na za današnje društveno stanje života otoka na zasigurno, zavidno višem nivou. Lastovsku kulturnu baštinu stari su Lastovci gradili u slozi i zadovoljstvu što možemo iščitati iz vrijedne povijesne ostavštine.

Zalaganje u smjeru promicanja poljoprivrede, promoviranja otoka kroz sudjelovanje na raznim manifestacijama, oživljavanje otoka i njegovih lijepih kulturnih krajolika, koji se trebaju na pristojan i usmjeren način promovirati, koristiti kroz turizam kao glavnu okosnicu razvoja našeg Lastova.

Raditi na pomoći da zajedno oživimo povijesno naselje Lastovo, staro preko 1000 godina, na moderniji način prezentacijom rada. Obilježavanjem vinskih i maslinarskih cesta stvorimo dobru podlogu za zajedničku promociju Lastova.

Slijedom navedenoga, u četvero godišnjem Programu rada – Nezavisne liste birača, kao njezin član radom i aktivnim sudjelovanjem u Općinskom vijeću općine Lastovo svojim uključivanjem u 2015. godini želim prenijeti i dati svoj osobni doprinos našim otočanima u unapređenju svih naših vrednota u smislu javnog interesa i boljitka zajednice. Pomak i odmak naš je i zajednički cilj, a osobito u prevladavanju podjela zajedničkim radom nastojati postići viši stupanj razvoja koji je svima potreban u današnjem trenutku.